Jdi na obsah Jdi na menu
 

Tábor 2013

 Sebranice 2013

 

Letní tábor Pionýrské skupiny Rozmarýn se v letošním roce uskutečnil v obci Sebranice, nedaleko Litomyšle.

Sebranice 2013

Do Sebranic jsme vyrazili pod vedením hlavního vedoucího Martina Kozla, celkem s padesáti třemi dětmi, o které se na táboře staralo šest oddílových vedoucích a čtyři instruktoři. První oddíl byl pod vedením Tomáše a Jany, o druhý oddíl se starala vedoucí Markéta, třetí oddíl byl svěřen Filipovi a o poslední oddíl se společně starali Robin a Jirka. Každému oddílu pomáhala jedna instruktorka, která se věnovala především menším dětem. Tým dospěláků doplnili také kluci instruktoři, kteří se starali o technické zázemí tábora i celotáborové hry.

Sebranice 2013

Sebranice 2013

Sebranice 2013

Sebranice 2013 

Kuchyni během tábora vládl kuchař Jirka s pomocníky Ritou a Františkem. O zdraví dětí, jejich léky a bolístky, se staral zdravotník Petr. Naštěstí neměl v tomto roce příliš práce.
Děti byly, stejně jako v loňském roce, ubytovány ve dvoulůžkových stanech s podsadou. Kamaráda do stanu si každý vybral sám. Děti se stravovaly 5 krát denně a pitný režim byl zajištěn po celý den.

Sebranice 2013

Tábor v Sebranicích probíhal tradičně převážně v duchu celotáborové hry (CTH). Na dobu letošního tábora jsme se přesunuli v čase zpět, do doby Keltských osadníků. Stěžejním úkolem letošní celotáborové hry bylo zbudování oddílového oppida. Každý oddíl dostal potřebný materiál a v průběhu celého tábora stavěly oddíly svá oppida, zdobily je a vylepšovaly. V keltském duchu však během tábora plnily děti i mnoho jiných úkolů. Úkoly byly různého typu, od vaření v kotlících, přes drátkování a batikování, až po různé tradiční i netradiční sportovní disciplíny.    

Sebranice 2013

Sebranice 2013

Stejně tak, jako v předešlých letech, byl chod tábora založen na táborovém režimu a řádu. Budíček měly děti v osm hodin, následovala rozcvička, osobní hygiena a snídaně. Po snídani vyrážely oddíly se svými vedoucími za plněním úkolů CTH, na procházku do lesa nebo na koupaliště. Po dopoledním programu se děti vracely zpět do tábora na oběd a polední klid. Vzhledem k letošním horkému počasí vyráželi vedoucí s dětmi po poledním klidu nejčastěji na koupaliště. Z odpoledního programu se děti vracely kolem šesté hodiny na večeři a na po ní následující večerní program. Večery jsme trávili různě. Někdy u táboráku, jindy diskotékou nebo soutěžemi jako Chcete být milionářem či Miss Sebranice.

Sebranice 2013

Sebranice 2013

Sebranice 2013

 
Nechyběla samozřejmě ani stezka odvahy, spaní pod širým nebem či výlety do okolí. Nejprve jsme navštívili Poličku, kterou jsme si prohlédli, splnili zde úkoly do CTH a poté se vraceli pěšky zpět do tábora. Na další výlet jsme vyrazili na lezeckou stěnu, na kterou si každé dítě vyzkoušelo vylézt. S dětmi jsme se vypravili i do nedalekého rodiště Bedřicha Smetany. Navštívili jsme zde krásný zámek a samozřejmě dětem umožnili i nějaké to nakupování.
 
Sebranice 2013
 
Letošní tábor se nesl ve znamení Keltů a stavění oppid. Děti vytvořily krásná hradiště a splnily všechny úkoly celotáborové hry. Nezbylo nám, než se s táborem rozloučit. Rozdali jsme diplomy a ceny, vyhlásili vítěze celotáborové hry, zabalili si a rozloučili se táborovým ohněm, kytarou a písničkou. 
Sebranice 2013

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pozdrav do Sebranic

(Rosenbaumovi, 6. 8. 2013 8:00)

Posíláme pozdrav Kačce,Fandovi a všem táborníkům.Děkujeme za info a fotky.Super.Užijte si krásně i zbylé dny.

Přání

(Jana Sonnleitnerová, 5. 8. 2013 9:48)

Zdravíme všechny táborníky, kteří musí čelit bouřím a určitě si užívají přírodních živlů dosyta. Sluníčka i vody.
Hodně dobrodružných zážitků pro všechny a hlavně pro Terezičku přeje babička, děda, mamča a Péťa s Nelou.

prani k svatku

(Vitakovi, 4. 8. 2013 12:49)

Chtěli bychom popřát Dominikovi Kunstarovi všechno nejlepší k dnešnímu svátku. Přeji maminka,tatínek a babičky s dědou.

ahoj vsem

(hnidek, 4. 8. 2013 9:55)

Posilam pozdrav Lucince a Jakubovi a take vsem tabornikum ... krasne si uzijte druhy tyden.

Čágo všem

(Dobranov, 3. 8. 2013 22:22)

Jak se vy všici tam asi tak máte?? Dobře jak jinak že :-D mnoho pozdravů vedoucím zároveň všem táborníkům-doufám,že si užíváte dosyta. Mooc pusinek Angee a jednu na čelíčko pro Verču a Matěje.Iva a Marťas

Pozdrav všem do Sebranic.

(Zdena Kuřinová, 3. 8. 2013 22:17)

Děkujeme za info a velký pozdrav a pusu Karolínce Ř.posílá babička a děda.

pozdrav do Sebranic

(Kubicovi, 3. 8. 2013 13:48)

Zdravíme všechny táborníky a dospělàky do Sebranic. Počasí vám přeje, tak si to pořádně užijte! Fotky budou? Pusu Lindě od mamky a taťky.

Pozdrav do Sebranice

(Rychlíkovi , 3. 8. 2013 6:57)

Mnoho pozdravů všem táborníkům a ostatním členům výpravy.Děkujeme za zprávy jste skvělí. Velikou pusu posílám Romance i Tomovi....

pozdrav pro všechny děti i zaměstnance kteří se ratolesti starají

(Volhejnovi, 2. 8. 2013 8:19)

již budete mít první týden za sebou ,počasí Vám přeje, co více chtít, snad jen, aby všichni spolu dobře vycházeli, byli v pořádku a užívali si krásných dnů v tak překrásné přírodě.Velkou pusu zasílám Angelice užívej!!!!
babička a děda

šarka matesova

(pozdrav všem , 2. 8. 2013 7:41)

velikansky pozdrav všem a marimu největší užijte si to

Pozdrav všem

(Rákosníkovi, 1. 8. 2013 20:14)

Zdravíme všechny táborníky včetně vedoucích. Děkujeme za informace a přejeme další skvělé a slunečné dny. Hezky si to užijte.

Rákosníkovi

Milí táborníci!

(Jana Sonnleitnerová, 31. 7. 2013 8:23)

Děkujeme za podrobné zprávy a přejeme všem, aby se Vám vaše počínání
vydařilo!
Sonnleitnerovi

užijte si to...

(Tomáš, 22. 7. 2013 22:58)

Tak si to tam všichni užijte a už se za Vámi těšíme.....

:D

(Milana, 30. 7. 2013 7:32)

Krásný den všem, ratolesti nám dojeli v pořádku a mají se prý skvěle :D

Re: :D

(Lada, 30. 7. 2013 7:52)

dekuji za info a preji tez vsem krasny den