Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

HARASOV 2009

Tábor v Harasově, který se konal v prvních čtrnácti dnech měsíce července  roku 2009, proběhl pod vedením hlavního vedoucího Robina.
Tábora se zúčastnilo téměř 30 dětí, které byly rozděleny do čtyř oddílů. O děti se starali a připravovali jim program čtyři oddíloví vedoucí: Tomáš, Lukýno, Markéta a Zuzka. U každého oddílu byla také instruktorka - Nikola, Míša, Tereza a Nikča, která pomáhala oddílovému vedoucímu. O zdraví dětí pečoval ve dne i v noci zdravotní bratr Vašek. 

Harasov 2009

Děti byly ubytovány ve dvoulůžkových stanech s podsadou. V táboře bylo hygienické zázemí, zastřešená jídelna, hřiště a v blízkosti tábora rybník vhodný ke koupání.

Harasov 2009

Na táboře probíhal pravidelný táborový režim, který obsahoval stravování pětkrát denně (kuchyni vládl František spolu s kuchařkami Julií a Sylvou), stálý pitný režim, rozcvičky, pobyt na čerstvém vzduchu, výlety, hry a soutěže. Na táboře též pomáhal Dyky.
Program pro děti na táboře v Harasově se nesl v loupežnickém duchu. Loupežník Borka připravoval pro děti úkoly, jejichž plněním prokazovaly své schopnosti a vědomosti, učily se nové věci a poznávaly nová místa. Oddíly mezi  sebou soutěžily v kláních sportovních i vědomostních a bojovaly o vítězství v celotáborové hře. Plněním úkolů děti vysvobozovaly loupežníka Borku ze zakletí a jako odměnu za splnění všech jeho úkolů dostaly na konci tábora mapu, která je dovedla k ukrytému sladkému pokladu.

Harasov 2009

Mimo soutěží a úkolů celotáborové hry byl program naplněn také jinými, ryze táborovými činnostmi. Během tábora se konaly diskotéky, táborové ohně, při kterých se zpívalo i hrálo, stezka odvahy, koupání v rybníce, výlety po blízkém i vzdáleném okolí a oblíbené soutěže v deštivých dnech.
Harasov 2009
Harasov 2009Děti se na táboře zúčastnily také filmového promítání venku kde sledovaly pohádku S Čerty nejsou žerty a následně pak přespaly pod širým nebem. Na výlet děti mimo jiné vyrazily na hrad Kokořín, kam šly na celodenní pěší výlet či busem na hrad Houska nebo na exkurzi k hasičům do města Mělník a následné nákupy.
Harasov 2009Harasov 2009