Jdi na obsah Jdi na menu
 

archiv 5

Letní tábor Plichtice - První turnus

 Tak tábor nám už usíná.... jdu se pustit do nahrání fotek a nějakého popisu - viz zvláštní stránka -  https://rozmaryn.estranky.cz/clanky/tabor-2018---den-prvni.htmlhttps://psctyrlistekmost.rajce.idnes.cz/Tabor_2018/

 

Letní tábor Plichtice 2018 - Druhý turnus 

 Dostávám otázky ohledně druhého turnusu. Bohužel nejsem schopen poskytnout žádné informace neboť jsem žádné od kolegů z druhého turnusu nedostal. Pouze jsem viděl na facebooku doslova a dopísmene opsané mé informace z prvního turnusu, tak asi tak... pro veškeré informace prosím kontaktujte vedení druhého turnusu. 

 

 

Letní tábor Plichtice 2018 - První turnus

 Aktuální změna - vzhledem k tropickému počasí předpokládám, že bude parkoviště u Aqua Světa v Chomutově v době poledne totálně obsazené, takže se bude špatně parkovat jak Vám, tak hlavně autobusu. Takže operativní změna na druhou stranu kruhového objezdu :-) a budeme odjíždět od Zimního stadionu v Chomutově, velké parkoviště ze zadu, sraz ve 12:15 platí nadále.. všem rodičům u nichž předpokládám odjezd z Chomutova jsem poslal sms.

V Mostě žádná změna a i tady se odjíždí od Zimního stadionu, sraz v 11:30.

 

Letní tábor Plichtice 2018 - První turnus - červen AKTUÁLNĚ 

Do odjezdu na tábor už zbývá jen měsíc a malinký kousek a tak je zde aktualizace nejdůležitějších informací:

ODJEZD na tábor =>

sraz k odjezdu na tábor je v Mostě, klasicky u zimního stadionu, v 11:30 a nebo v Chomutově ve 12:30 (zde parkoviště AquaSvět).  SOBOTA 28.7.

CO MÍT SEBOU u odjezdu =>

  • originál vyplněné přihlášky, pokud jste ji neodevzdali dříve
  • originál potvrzení od lékaře, pokud jste ho neodevzdali dříve
  • doplatek na tábor, pokud jste nezaplatili celou částku dříve
  • kartičku pojištěnce, nebo její kopii
  • potvrzení o aktuální bezinfekčnosti, podepsané nejpozději 26.8, ideálně v den odjezdu na tábor. Budeme mít u autobusu prázdné formuláře, takže lze vyplnit na místě
  • léky, které dítě aktuálně užívá. Prosím podepište je. Pokud užívá díte více než jeden lék, dejte prosím společně do sáčku / krabičky. U odjezdu autobusu bude v Mostě i v Chomutově naše zdravotnice, takže si od Vás vybere vše potřebné....
  • kapesné, pokud ho chcete uložit u hlavního vedoucí
  • cesta bude trvat 3 a více hodin v závislosti na dopravní situaci, pokud Vaše dítě užívá kynedril, prosím informujte nás. Můžeme ho podat i na místě z vlastních zdrojů.
  • dopisy / pohlednice, pokud chcete, abychom je dětem postupně předávali
  • Není potřeba odevzdávat očkovací průkaz.

CO DĚTEM zabalit s sebou =>

základní doporučení je v přihlášce. Prosím počítejte vždy při balení s variantou, že bude velké vedro (tedy plavky, krém na opalování, ručník, čepice, láhev na pití) i že bude opačný extrém a tedy deštivo a zima (dostatek teplého oblečení, kvalitní obuv, gumáky, pláštěnka). Povinný je spacák a prostěradlo pro každého, vhodný je pytel na špinavé prádlo. Samozřejmě hygienické potřeby (kartáček na zuby, zubní pasta, kelímek, hřeben, mýdlo, toaletní papír, repelent, šampon na vlasy). Určitě baterku a ideálně i s náhradními bateriemi. Hodí se zejména pro kluky nožík, prosím přiměřené velikosti. Mobilní telefony nejsou na táboře povoleny pro žádné dítě!

POŠTOVNÍ ADRESA na tábor =>

Jméno dítěte – PS Rozmarýn;

tábořiště PS Safír Kdyně - Tábor u Plichtic;

341 74 Zavlekov

EMAILOVÝ KONTAKT na tábor =>

- soukromé vzkazy pro děti a komunikace s hlavní vedoucím - tomas.koznar@centrum.cz

- veřejné vzkazy pro děti a celý tábor - využijte zde sekci Tábor 2018 (bude vytvořena před táborem)

TELEFONNÍ KONTAKT na tábor =>

hlavní vedoucí Tomáš Kožnar 724 541 449. Na tábořišti je špatný signál, pokud se opakovaně nedovoláte, zanechte prosím sms zprávu, zavolám zpět.

TÁBOROVÁ SESTAVA pro letošní rok se na Vás již těší, bohužel nám vypadnul druhý kuchařský tým, ale vždycky jsme to zvládnuli jen s jedním hlavním kuchařem, tak to zvládneme i letos. Naproti tomu máme 2 kytaristy, zpěvačku z mostecké kapely a hlavně připraveno několik nástrojů pro děti jako africké bubny, basíto, elíto, kytary apod., takže děti, laďte hlasivky a trénujte ruce.....  

Hlavní vedoucí: ToM
Kuchyně:
 
Petr
Nela
Zdravotník: Lucía
Zásobování - jídlo, dřevo, vše :-) Ondráš
Oddíláci: 1. Honza - Pítris
2. Lukýno - Jana
3. Šimon - Monika
4. Tomáš (Bechy) - Denisa


Letní tábor Plichtice 2018 - První turnus

 

Blíží se nám konec března a to je důležitý táborový milník. V ideálním případě bychom chtěli mít přihlášky od všech účastníků a zaplacený táborový poukaz a nebo alespon jeho část. Opět připomínám, že při zaplacení alespon zálohy do konce března 2018 je nárok na slevu Kč 200,-- z ceny poukazu (tedy výsledná cena tábora Kč 3.800,-- pro nové děti a nebo Kč 3.700,-- pro děti, které s námi již v minulosti byli na táboře)

Přihlášku lze odevzdat osobně po domluvě v Mostě, Litvínově, Chomutově i Kadani, v okolí dle domluvy, ale v zásadě to také není problém. Nebo lze nascanovat a poslat emailem na adresu tomas.koznar@centrum.cz, či samozřejmě poslat poštou po domluvě.

Platbu za tábor je možné zaplatit hotově v Mostě, Litvínově, Chomutově či Kadani, v okolí dle domluvy, ale opět není problém :-), nebo lze zaplatit přímo na táborový účet 2700302762/2010. Lze opět vystavit fakturu či potvrzení pro zaměstnavatele, ozvěte se prosím potřebujete-li.

Aktuálně máme stále 5 volných míst na tábor, takže pokud chcete jet s námi, neváhejte a přihlašte se u hlavního vedoucícho či Tomáše Bechyňského - viz táborový leták níže!

 

Přihlášku pro první turnus - PLICHTICE 2018 si můžete stáhnout ZDE:  Přihláška 2018

 

Letní tábor Plichtice 2018 - První turnus

 

Vánoce jsou za dveřmi a tak tady máte takový malý dárek i od nás. Opět po roce se vracíme  na osvědčené místo v Plichticích u rybníka Hnačov (okres Klatovy), kde na nás čeká perfektně vybavená stanová základna, budova s kuchyní, jídelnou a klubovnami. Taktéž Vám známí dospěláci (Tomáš, Pitris, Bechy, Jana, Šimon, Lukýno, Lucía) i pár nových tváří. Kdo chce jet s námi, nechť si rezervuje termín od 28.7 do 11.8.2018, vyrážíme busem tradičně z Mostu a tentokráte i z Chomutova!

Můžete se těšit na všechny táborové aktivity, tak, jak jste zvyklí. Celotáborovka je letošní rok na filmové téma Hollywood, můžete se tedy těšit na spoustu zajímavostí, her a informací na téma Vašich oblíbených filmů a pohádek. Určitě mezi nás přijde Jack Sparrow i Shrek, holčičky potěší Anna s Elsou a víte, kdo z nás bude Superman? Nechte se překvapit!

Kromě tradičních věcí jsme si pro Vás připravili i pár novinek, můžete se těšit např. na:

  • 2 kuchařské týmy - ano, jedou s námi 2 hlavní a 2 pomocní kuchaři, kteří se budou pravidelně střídat tak, aby vždy byli odpočinutí a vařili nám s láskou a potěšením;
  • Cerálie s mlékem ke snídani vždy - snídaně se bude samozřejmě každý měnit dle jídelničku, ale vždy budete mít možnost vybrat si (či přidat si) cerálie s mlékem. Pokud jste zvyklý z domova, můžete snídat cerálie každý den;
  •  Autobus odjíždí i z Chomutova - každý rok s námi jezdí více a více účastníků z Chomutova, Kadaně a okolí a proto letos bude odjezd / příjezd nejen z Mostu (tradičně u hokejového stadionu), ale i z Chomutova (parkoviště Aquasvěta);
  • Kytarista opět na táboře - poslední dva roky nám na táboře chyběla kytara a "zachraňovali" nás pouze kamarádi, kteří nás přijeli navštívit a přitom u ohně zahráli. Letos jede Bechy na celý tábor a tak můžete ladit hlasivky.
  • další novinky již brzy....

Přihlášku si můžete stáhnout níže pod letákem. Pro rezervace pobytu či závazné přihlášení se prosím přihlašte telefonicky či emailem u hlavního vedoucího - Tomáš Kožnar - 724 541 449 či mosteckého koordinátora Tomáše Bechyňského - 777 612 512.

Nezapomeňte, jako každý rok platí i letos, že každý, kdo se přihlásí a zaplatí alespoň polovinu poukazu do konce března 2018 má nárok na slevu Kč 200,-- z ceny poukazu!

letak---plichtice-2018.jpg

Přihlášku pro první turnus - PLICHTICE 2018 si můžete stáhnout ZDE:  Přihláška 2018

 

Letní tábor Lovětín 2018 - Druhý turnus

 

pořádá PS Dravci - oddíl Rozmarýn
Hlavní vedoucí: Robin tel: 775 109 735
Koordinátor tábora: Maruška tel: 774 610 032
Termín 11.8. - 25.8.2018
Pro děti 7-16let, základní školou povinné, mladší po domluvě
Tábor ve stanech s podsadou a s kvalitní budovou v záloze pro případ horšího počasí.
Celotáborová hra - INDIÁNSKÉ LÉTO.
Čeká Vás Pobyt v přírodě se zkušenými vedoucími (Jurášek, Robin, Martin, Karel, Ondra, Julča, Míša, Martička, kuchař Jiřík a další) spousta her, soutěží, výletů,
 přespáním pod širákem a zakončení hodnotnými cenami
Přírodní koupaliště součástí tábora. 
Doprava vlakem tam a zpět 
Cena: 3 700,- kč  (v ceně: stravování, pitný režim, ubytování, doprava tam a zpět, odměny, úrazové pojištění)

Info: www.rozmaryn.estranky.cz
FB - Dravci z Mosteckého Rozmarýnu

letak_leto_lovetin_2018.jpg

Tábory v roce 2018

 

I když je venku zatím ještě neveselo sychravo, blíží se zima a sníh, my už plánujeme tábory na rok 2018. A protože máme stále přebytek dětí a musíme Vás odmítat již v březnu, tak to vypadá na dva letní tábory.

Zcela jistě budeme pokračovat v tradici a tak se letní tábor uskuteční ve stejném termínu i lokalitě jako poslední roky, tedy od soboty 28. července 2018 do soboty 11. srpna 2018 v Plichticích u rybníka Hnačov. Do čela tohoto tábora se po dvou leté pauze vrací jako hlavní vedoucí Tomáš

Plánovaný druhý turnus tábora pod hlavičkou oddílu Rozmarýn se uskuteční pod vedením Robina v termínu od soboty 11.srpna do soboty 25. srpna 2018 v Lověticích u Jihlavy. 

Těšíme se na Vaši hojnou účast a spokojenost jak dětí, tak i dospělých.

Jarní tábor se v roce 2018 neplánuje.  

 

Svatba Marušky a Lukáše 

 

Po dlouholetém vztahu se rozhodnula Maruška s Lukášem do "toho konečně praštit" a tak jsme si všichni užili jejich svatbu. Děkujeme za pozvání a ještě jednou gratulujeme a přejeme hodně šťastných a spokojených společných chvil..

20170930_102743.jpg

20170930_102719.jpg

Informace z tábora 

 

PRIJEZD Z TABORA JE DO MOSTU PLANOVAN STEJNE JAKO LONI KOLEM 17:30 K ZIMNIMU STADIONU. PRUBEZNE INFO Z BUSU BUDE NA FACEBOOKU

 

Zdravíme rodiče i všechny kamarády. Máme za sebou první noc i první celý den. Všechny děti dorazily v pořádku, ubytovaly se ve stanech a seznámily se s okolím. První noc přečkaly v pořádku, poměrně rychle všichni usnuly. Přes den nás přivítalo silným svitem sluníčko, takže jsme hráli vodní hry a děti využily místního bazénu. 

Dopoledne proběhlo představení Celotáborové hry a v průběhu odpoledne si každý oddíl vymyslel svůj název, vytvořil vlajku, pokřik a táborové "prkno" pro zobrazení postupu v CTH. Takže s námi na táboře tu jsou Mystikoni, Šmoulové, Ohnivá Fíbí a Blbosauři.  

20170731_190840.jpg

20170731_190854.jpg

20170731_190928.jpg

20170731_190953.jpg

20170731_191007.jpg

Všechny děti jsou v pořádku, pozdravují domu... Včera večer tu byla bouřka. Ale více hřmělo a blýskalo se, pršelo tak 15minut max. Děti déšť přečkali v jídelně při sledování filmu - Příběh žraloka...

Fotky jsou na facebooku, kterému já bohužel neholduji a tak zde máte odkaz - https://www.facebook.com/oddilrozmaryn/?ref=ts&fref=ts

 blbosauri.jpg

mystikoni.jpg

ohniva-fibi.jpg

smoulove.jpg

dospelaci-2017.jpg

celotaborova.jpg

tyto fotky ve velkém jsou na rajčeti, viz odkaz na fotoalbum zde na stránkách

Letní tábor 2017- INFO před odjezdem 

Ahoj táborníci, už se těšíte? Určitě ne více než my... Všechny důležité informace jsou napsány níže, tak si je přečtěte, shrnu jen to nejdůležitější:

ODJEZD - sraz k odjezdu autobusu je v Mostě u zimního stadionu (u Kauflandu) ve 12hodiny v sobotu 29. července 2017. Odjezd je nejpozději ve 13h! PŘÍJEZD tamtéž v sobotu 12.července okolo 17h, stejně jako loňský rok. (bude upřesněno den před odjezdem a průběžně na facebooku).

Poštovní adresa: Pokud budete chtít táborníkům poslat dopis, použijte tuto adresu - Jméno dítěte – PS Rozmarýn; tábořiště PS Safír Kdyně - Tábor u Plichtic; 341 74 Zavlekov případně je možné napsat email na adresu hlavní vedoucího, který bude předán (soukromý vzkaz) či napsat veřejný vzkaz na tuto táborovou stránku či na facebook.

V průběhu tábora budou všechny podstatné informace z táborového dětí a fotky zde - https://m.facebook.com/oddilrozmaryn/?ref=bookmarks

Všech 8 vedoucích, 4 instruktoři a i zbylých 7 členů pomocného personálu :-)  se na Vás moc těší. Ještě mi dovolte poděkovat všem sponzorům letošního tábora, jmenovitě zejména firmám Auto Helus, Fire Conception, AWT a Allkon. DĚKUJEME 

0000881755.jpg

fire-conception.jpg

sponzor_3.jpg

allkon_1170907.jpg

Letní tábor 2017  

Nezapomeňte, že pokud chcete mít slevu na tábor, je nutno zaplatit celý poukaz či alespoň polovinu jako zálohu do konce BŘEZNA 2017!!!!

Oproti loňské sestavě nám vypadnuly tři vedoucí holky - Pitris, Zuzička a Karolína. Pokud by se některý náš kamárad či maminka od dítka chtěli zúčastnit a zažít s námi tuto celou akci, nechť kontaktuje Marušku....

I když s námi opět jede většina dětí z loňského tábora, tak přece jen máme přihlášeno pár nováčků a i pro naše stálé účastníky, nikdy není od věci si zopakovat základní údaje :-) 

Pořadatel: PS Dravci, z.s., Ústí nad Labem - přidružený oddíl Rozmarýn Most

Hlavní vedoucí: Maruška Menclíková m.menclik@seznam.cz 774/610 032

Termín: sobota 29. července - sobota 12. srpna 2016

Umístění: obec Plichtice, okr. Klatovy. Nedaleko rybníka Hnačov

Ubytování: podsadové stany s celodřevěnou podlážkou po celé ploše stanu. Každý účastník musí mít vlastní prostěradlo a vlastní spacák. Čím teplejší, tím lepší. V noci bývá zima a proto rozhodně nemůžeme doporučit lehké dekové spacáky z nákupních center.  

Doprava: Autobusem z Mostu, odjezd i příjezd od zimního stadionu v Mostě - Sraz k odjezdu bude v odpoledních hodinách, čas bude upřesněn. Předpokládaný příjezd z tábora ve 13:00

Cena: Kč 4.000,-- Pro účastníky posledních táborů sleva Kč 100,--. Při platbě poukazu (či zálohy ve výši min. 50% poukazu) do konce března sleva Kč 200,--. Slevy lze sčítat a mít tedy tábor za Kč 3.700,--

Kapacita tábora: Tábořiště je veliké, ale rádi bychom si zachovali ráz malého a "rodinného" tábora a proto počítáme s kapacitou max 50 dětí jako v posledních letech. Do konce března 2017 garantujeme místo na táboře všem loňským účastníkům, ale i přesto prosíme co nejdříve o informaci pokud se tábora zúčastnit plánujete

Kolektiv dospěláků: O dětičky se bude starat naše sehraná parta. Všechny dospěláky, kteří prozatím přislíbili svou účast, znáte již z minulých let. Děláme to všichni zdarma a na vlastní dovolenou, takže je možné, že dojde k nějakým změnám díky našim zaměstnavatelům (či manželkám ), ale nyní počítáme s touto sestavou:

 

Kuchyně
 
Jirka
??
Hospodář Franta
Zdravotník Maruška
Zásobování Rita

Franta

Oddíláci Svíťa + Eva
Jirka + Míša
Martin + Julie
ToM + Ondra

 

Přihlášení: pro přihlášení kontaktujte hlavní vedoucí Marušku. Vyplněnou přihlášku můžete odevzdat v Mostě po domluvě s Maruškou. Nezapomeňte v přihlášce vyplnit velikost táborového trička! Samozřejmostí je nutnost potvrzení od lékaře, lze využít formulář v přihlášce či použít podobný formulář, jenž máte potvrzený z jiné akce (jiný tábor, škola v přírodě, soustředění). Potvrzení od lékaře platí 1 rok od vystavení, my Vám ho samozřejmě na konci tábora vrátíme....

Platba: Ideální je využít táborový účet 1935679113/0800 s přiděleným variabilním symbolem pro identifikaci platby, případně je možné platit hotově kdykoliv v Mostě po domluvě u Marušky. Nezapomeňte, že pro slevu Kč 200,-- je potřeba poukaz zaplatit do konce března 2017 (minimálně alespoň 50% poukazu).

Předtáborová informační schůzka: Schůzka se letos nekoná. Poslední roky stejně nikdo nepřišel :-) Jsme tu pro Vás kdykoliv - napište / zavolejte hlavní vedoucí a domluvte se na osobním setkání...

Způsob rozdělení do stanů a do oddílů: Pokud je to možné, snažíme se vyjít vstříc požadavkům dětí a rodičů. Preferujete-li pro své dítko vybraného spolunocležníka či oddílového vedoucího, napište prosím tento požadavek do přihlášky. Ubytování je nezávislé na rozdělení do oddílu. Berte prosím na vědomí, že dle české legislativy lze ubytovat osoby různého pohlaví (i sourozence) pouze s písemným potvrzením rodičů. Oddíly máme smíšené věkem i pohlavím, vždy se snažíme mít stejný poměr kluci x holky ve všech oddílech a též věkový průměr všech oddílů je hodně podobný. Celý tábor probíhá "souboj" v celotáboré hře mezi jednotlivými oddíly a tak musí býti tyto vyrovnané...

Celotáborová hra: v letošním roce si budeme hrát s Pokemony. Naučíme se chytat, ovládat, využívat, používat a taky schovávat :). Nechte se překvapit, k čemu Vám takový Pokemon může být a jakou si s ním lze užít legraci. I když k tomu název hry svádí, mobily si opět nechte doma, na táboře stále nejsou povoleny!! Samozřejmě se můžete těšit na staré osvědčené hry i nějaké ty novinky. Stejně tak určitě budeme pořádat diskotéky, výlety po okolí i spaní pod širákem....

Poštovní adresa: Pokud budete chtít táborníkům poslat dopis, použijte tuto adresu - Jméno dítěte – PS Rozmarýn; tábořiště PS Safír Kdyně - Tábor u Plichtic; 341 74 Zavlekov případně je možné napsat email na adresu hlavní vedoucího, který bude předán (soukromý vzkaz) či napsat veřejný vzkaz na příslušnou táborovou stránku

 Ty nejdůležitější věci pro balení jsou napsané v přihlášce, prosím prostudujte pečlivě. Opakování matka moudrosti a proto:

  • doporučujeme zabalit věci do kufru - nepořádek je v něm sice postupem času stejný jako v batohu, ale lépe se vejde pod postel a rychleji se v něm hledají věci
  • na špinavé věci je nejlepší jeden velký (látkový) pytel
  • veškeré dětské věci podepište, zejména menším dětem. Po pár dnech tábora je spousta neidentifikovatelných ponožek, kalhotek, trenek a ručníků....
  • holínky jsou pro tábor naprosto nepostradatelné. Jsme v přírodě pořád a jakýkoliv větší déšť jinou obuv neumožňuje. Prosím holinky dejte všem, i větším a starším dětem.
  • stejně jako holínky je potřeba pláštěnka. Ani sebekvalitní softshellová bunda nenahradí pláštěnku...
  • plavky, krém proti slunci, ručník a pokrývka hlavy je neodmyslitelnou pomůckou každého táborníka...
  • baterku a náhradní baterie jsou nutností, ve stanu se jinak svítit nedá...
  • PROSTĚRADLO, spacák, případně polštářek.. karimatka není pro spaní ve stanu nutná
  • baťůžek a láhev na pití
  • kapesné dle uvážení rodičů, možnost odevzdat vedoucím při odjezdu a dávkovat postupně při výletech
  • Nedávejte dětem drahé a luxusní věci, mohou se snadno poškodit, v lese roztrhnout, u ohně propálit
  • MOBILNÍ TELEFON NENÍ NA TÁBOŘE POVOLEN, navíc na celém tábořišti je špatný signál, elektřina je pouze v kuchyni a prostorech pro vedoucí!!. Doporučujeme nedávat dětem drahou elektroniku.

 

  

 

Tábory v roce 2017 

 

maruska_tabor2.jpg

Rok 2016 sice ještě úplně neskončil, ale my už se musíme připravovat na další sezonu a tak je přípravná činnost v plném proudu. Pokud chcete jet v létě s námi, tak si opět rezervujte prvních 14 dnů v srpnu a těšte se, tak jako my, do Hnačova, kde už to dobře známe... Odjížídíme 29.7.2017, jedete s námi? Můžete se těšit na dobře známou sestavu - Robin, Petra, Tomáš, Jirka (Kalach), Zuzka, Martin (Kozlík), Karolina, Julie, Petr (Máchal),   Maruška, Franta, kuchař Jirka a samozřejmě i Rita. A co Míša? Pojede opět s námi? A bude tentokráte v kuchyni nebo jako druhý oddílový vedoucí?

Čas od času se koukněte i na facebookové stránky https://m.facebook.com/oddilrozmaryn/?ref=bookmarks :-)

  Jarní tábor pod vedením Robina byl pro malý zájem zrušen!

 

 
 
V rámci letošního tábora jsme se zúčastnili akce "BESIP jede na tábor", určitě jste viděli fotky a děti z toho byly plné nadšení.... Děti se mimo jiné zúčastnili celostátní soutěže pořádané BESIPem a Pionýrem a !ZDE! se můžete podívat na vylosované výherce. Moc gratulujeme oboum Aničkám k výhře...
 
 

 

Starší novinky zde